Issız Cuma Mezarlığı

 

Issız Cuma Camisi

Adını haberlerde çokça duyuran Çanakkale'nin Yenice ilçesinde yer alan ‘Issız Cuma’ cami mezarlığında çözülemeyen bir gizem yatıyor. 

1335 yılında yapılan bu cami, etrafında başka bir yapı bulunmamasından dolayı "Issız Cami" olarak adlandırılır. Cami avlusunda yer alan 680 yıllık mezarlık filmlere konu olacak cinsten bir hikâyeye sahip. 

Bu mezarlıkta, 52 yıl önce doğum yaptıktan sonra hayatını kaybeden Hatice E.'nin ve doğumundan 20 gün sonra hayatını kaybeden Ayşe bebeğin mezarları bulunur.

Issız Cuma Mezarlığı'na yapılan ziyaretlerde ise sıra dışı bir olay yaşanır. Anne ve kızının mezarlarının birleştiği iddia edilir. Evet yanlış duymadınız. Yakınları mezarları birçok kez ayırsa bile, bir süre sonra tekrar birleştiklerine tanık olurlar. Bu olay birkaç kez tekrarlandıktan sonra, anne ve kızın mezarları olduğu gibi bırakılır. 

Issız Cuma Mezarlığı (soldaki Emine Ungurlu)

Minik bebeğin süt annesi Emine Ungurlu yaşananları şöyle anlatıyor; “Aynı zamanlarda benim de bir oğlum olmuştu. Hatice doğumdan bir süre sonra öldü. Küçük kızı Ayşe’yi birkaç kez ben emzirdim. Birkaç gün sonra o da öldü. Öldükten sonra annesinin yanına defnettiler. Ama iki mezar birbirine değiyor. Ayırıyorlar, yine değiyor. Kaç kez ayırdıklarını bilemiyorum. Ama bakın şimdi yine bir aradalar” 

Anne ile kızının birleşen mezarlarını merak eden insanlar mezarı görmek için yurdun değişik yerlerinden mezarlığı ziyaret ediyor.

Bu herkesi şaşırtan tüyler ürpertici ilginç olay, Türk yapımı korku film serisi Siccin'in 2. filminde de konu edildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Denizcilikte Aydınlatılamamış 5 Gizemli Olay

Mumyalanmış Denizci Bajorat’ın Gizemli Hikayesi

Çözülemeyen gizem: Flannen Adasındaki bekçilere ne oldu?