Cemil Molla Köşkü

 

Cemil Molla Köşkü

Görünüş olarak oldukça zarif bir yer olması sizi kandırmasın Cemil Molla Köşkü de içinde cinlerin ve hayaletlerin yaşadığı söylenen perili köşklerden bir tanesi.

Kuzguncuk ile Beylerbeyi arasında yer alan Cemil Molla Köşkü, Boğaz'ın ormanlık alanı üzerinde yer alır ve güzelliğiyle adını İstanbul'un en güzel köşkleri listesine yazdırmıştır.

Köşkün yapımı beş yıl sürmüş ve sonuçta ortaya İstanbul'un en iddialı eserlerinden biri çıkmıştır. 

Cemil Molla, köşküne kavuştuktan sonra, burayı bir kültür ve sanat merkezine dönüştürmüş ve felsefe, şiir, müzik gibi etkinlikler düzenlemiştir. Ancak Molla ailesinin borcu nedeniyle köşke el konulmuş ve satılmıştır. Sonraki sahipleri de aile içi sorunlar yaşayarak köşkü terk etmiştir. Köşk, uzun süre bakımsız kalmış ve çürümeye başlamıştır. 

2000 yılında bir müteahhitlik şirketi tarafından satın alınmış, ancak köşkün sahipleri arasında da sorunlar yaşanmıştır. Kuzguncuk halkı, köşkün yakınındaki mezarlık nedeniyle buradan geçmekten korkmaktadır. Köşk, uzun yıllar restore edilememiş ve hatta semt çocuklarının dilinde hep, “işçiler burayı bir türlü yenileyemiyorlar, hepsi geldiği gibi kaçıyorlar.” Çünkü restorasyon döneminde gördükleri manzara, işçilerin dilinin tutulmasına neden oldu.”söylentileri dilden dile dolaşmakta.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Denizcilikte Aydınlatılamamış 5 Gizemli Olay

Mumyalanmış Denizci Bajorat’ın Gizemli Hikayesi

Çözülemeyen gizem: Flannen Adasındaki bekçilere ne oldu?