Harput Kalesi

 

Harput Kalesi

Antik kent Harput'un mistik atmosferi, Kamos adındaki kötücül bir varlığın hikayesiyle daha da derinleşiyor. 

Bu gizemli yaratık bazen iri yarı, bazen de cüce görünüşlü olarak ortaya çıkıyor ve karanlık gecelerde dolaşıyor. Söylentiye göre, yalnız başına uyuyan insanların üzerine bütün ağırlığıyla çöken Kamos, onların çarpılmasına hatta bazen ölmelerine bile neden olabiliyor. 

Uykuyla uyanıklık arasındaki insan, onun varlığını hissetse de, hareket edemiyor. Kamos'un başında daima bir börk taşıdığı söyleniyor. Eğer bir insan bu başlığı kapmayı başarırsa, altından yapılmış bir börk büyüklüğünde altın kalacağına inanılıyor. Ancak, Kamos'un izini sürmek herkesin cesaret edebileceği bir şey değil. Zaman zaman kara kedi şeklinde de ortaya çıkan Kamos, bastığı kişinin kanını çekerek damarlarının kuruduğu inancıyla biliniyor. 

Evet görüldüğü üzere Türkiye'de birçok paranormal mekân ve efsanevi hikâye bulunmaktadır. Bu yerler genellikle tarihi, kültürel veya dini öneme sahip yerlerdir ve yerli halk arasında çeşitli efsanelerle çevrelenmiş durumdadır. Listedeki bazı mekanlar özellikle korku sever ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Denizcilikte Aydınlatılamamış 5 Gizemli Olay

Mumyalanmış Denizci Bajorat’ın Gizemli Hikayesi

Çözülemeyen gizem: Flannen Adasındaki bekçilere ne oldu?