Sakarya'daki Büyülü Köy

 

Azem Köyü

Sakarya il sınırları içerisinde bulunan Azem Köyü korku filmlerine ilham olacak cinsten bir hikâyeye sahip.

İddiaya göre bu köye Arapça'da "savunucu" anlamına gelen öyle kuvvetli bir büyü yapılmış ki, 1921 yılında tüm köylü evini yurdunu terk etmek zorunda kalmış. Çünkü bu sebepten ötürü köy cinlerin istilasına uğramış.

Köyün Hikayesi

Terkedilmiş bir köy

1921 yılına kadar her şey normal giderken, köyde ardı ardına ilginç olaylar yaşanmaya başlar. Geceleri anlam verilemeyen çığlık sesleri duyulur ve köylüler korkarlar. Köylüler, kaynağına ulaşamadıkları bu sesler hakkında araştırmalar yaparlar ve çeşitli teoriler üretirler. Ancak olaylar bununla da sınırlı kalmaz.

Hayvanlar birer birer ölmeye başlar ve verimli topraklar verimsiz hale gelir. Bu durum köylülerin geçim kaynaklarının yok olmasına neden olur. Hamile kadınlar art arda düşük yapmaya başlar ve bir kız çocuğu kaybolur. Uzun aramalardan sonra, kız evlerinin kapısında bulunur ancak saçları kazınmış ve gözleri de kör olmuştur.

Tüm bu olaylar, köylüler arasında kin ve nefret oluşturur. Kimse kimseden şüphelenmez ve herkes kendini savunmaya başlar. Ancak olayların ardı arkası kesilmez ve köylüler sonunda köyü terk etmek zorunda kalır. Bu ilginç olaylar sebebiyle köy "Büyülü Köy" olarak anılmaya başlar.

Yapılan büyüden dolayı Azem olarak anılan köye bu büyüyü köye göçen bir çobanın yaptığı düşünülüyor. Azem büyüsü nedeniyle kimse köye giremiyor. İnanışa göre, büyü yapıldığından beri hayvanlar dahil kimse köye girememiş. Bu nedenle insanlar da köyden uzak duruyorlar.

Bir hikâyeye göre, bir imam Azem köyüne girmiş ancak geri döndüğünde konuşamaz hale gelmiş. Bu korku dolu hikâyeden esinlenen "Azem: Cin Garezi" adlı film ise Sakarya'daki Azem köyünde yaşanan olayları anlatıyor. Film, köyde yaşayan bir baba ve kızın başından geçen korku dolu olayları ele alıyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Denizcilikte Aydınlatılamamış 5 Gizemli Olay

Mumyalanmış Denizci Bajorat’ın Gizemli Hikayesi

Çözülemeyen gizem: Flannen Adasındaki bekçilere ne oldu?